A trăi cu un părinte dependent de alcool

Doamnă Cireşica,

Mă numesc Ştefania, sunt o femeie de 30 ani şi locuiesc cu prietenul meu.

Tatăl meu a dat în patima alcoolului înainte de naşterea mea şi a surorii mele. Dar mama a negat întotdeauna că el ar avea vreo problemă şi a ascuns asta de restul familiei.

De altfel, alcolismul este un subiect tabu în familia noastră…

Din nefericire, mama a decedat în urmă cu trei ani şi de atunci, tatăl meu este într-o depresie deplină şi-şi varsă amarul vieţii în paharul său.

Locuieşte departe de sora mea şi nu-şi mai revine după decesul prematur al mamei noastre. Se hrăneşte rău, de unul singur şi starea lui, în mod fatal se degradează accentuat (îşi pierde facultăţile fizice şi intelectuale). De exemplu, recent a căzut din picioare, s-a lovit tare rău şi a avut nevoie de două săptămâni de stat la pat şi de tratament. L-am spitalizat într-o stare deplorabilă, din păcate.

Are 62 de ani şi nu mai poate trăi singur.

Sora mea are trei copii şi multe probleme cu soţul său, care consuma foarte mult alcool, deci nu prea poate să-l ajute. Mi-e teamă! Teamă că bea prea mult, că mă va antrena în depresia sa şi mă va împiedica să-mi trăiesc viaţa. Mă simt vinovată. Vă rog, ajutaţi-mă!

Ştefania, Craiova

Ciresica (9)2 900x468

Dragă Ştefania,

Te pot ajuta, dar pentru asta, am nevoie de a veni cu tatăl tău la unul din cabinetele mele, pentru a-i da leacuri contra băuturii. Nu dispera, există mereu soluţii. Sună-mă la telefoanele afişate.

Cireşica

Doamnă Cireşica,

Am nevoie de ajutorul dvs. Trăiesc cu prietenul meu alcoolic, avem o fetiţă împreună. Mă nelinişteşte din ce în ce mai tare că lucrurile avansează cu el. Bea de stinge, îmi nenoroceşte viaţa. Se distruge! Nu-l mai tolerez. L-am ameninţat că-l părăsesc, a jurat că nu va mai bea dar nu s-a ţinut de cuvânt. Sunt distrusă.

Elena, Timişoara

 

Îl pot salva de această boală dificilă, însă va trebui să mă suni la 0745/826.039 sau 0744/163.635 şi să vii cu prietenul tău la unul din cabinetele mele, să-i dau leacurile de care are nevoie.

 

One Reply to “A trăi cu un părinte dependent de alcool”

  1. Buna ziua. De foarte mult timp aveam farmece facute,nu imi mergea bine pe nicaieri,usi inchise in nas de fiecare data. Am contactat cu doamna Ciresica si dupa ce am facut cu dansa cele necesare se pare ca totul este mai linistit in viata mea de zi cu zi. Ii multumesc din suflet. O zi buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *